Spring Break Feesten (on tour)

Spring break is een uit Amerika overgewaaid fenomeen wat steeds meer bekendheid geniet in Nederland. Van oorsprong is het een vakantie van één week op universiteiten en scholen in de Verenigde StatenCanadaJapanKoreaChina maar ook in andere landen.

Van het einde van de Tweede Wereldoorlog tot de jaren 80 was Fort LauderdaleFlorida een beruchte vakantiebestemming tijdens spring break. Dronkenschapseksualiteit en openbaar nudisme waren eerder regel dan uitzondering. Bewoners van de regio waren zo geschokt door de aangerichte schade van de vakantiegangers, dat de lokale overheid verschillende beperkingen invoerde in 1985. In 1989 waren er slechts 20.000 toeristen, een schijntje vergelijken met de 350.000 bezoekers vier jaar eerder. De spring break toeristen gingen in plaats daarvan naar het meer liberale Daytona Beach (meer dan 200.000 studenten reizen hier jaarlijks naartoe). 

De populairste spring break bestemming zijn onder meer Cancún, Mexico; Miami Beach (vooral het South Beach gebied); JamaicaAcapulco, Mexico; South Padre Island,Texas; en Panama City Beach, Florida. Rond de 1.000.000 studenten reizen tijdens spring break naar deze locatie (USA Today5 januari2003)

In Nederland (en België) wordt Spring Break meer geassioceerd met het vieren van de lente. De donkere dagen zijn voorbij en de dagen worden weer langer en warmer. Iedereen kijkt uit naar de zomerfeesten en festivals, met een Spring Break feest wordt al een voorschot genomen op dit zomerseizoen. Voor het eerst kunnen de rokjes, korte broeken en bikini's weer uit de mottenballen voor deze vrolijke en kleurrijke feesten met een hoog FISSA gehalte. Dampende housebeats van de vetste DJ's worden afgewisseld met de gezelligheidsknallers van de beste feest-DJ's en we zingen/rappen/twerken mee met de coolste urban artiesten. Van discotheken tot subtropische zwemparadijzen, Spring Break Feesten maakt er overal een ongekend begin van je lente van!!

Check de Spring Break Feesten agenda voor het begin van jouw feestseizoen op:
www.facebook.com/SpringBreakFeesten

 

 

Zomerse taferelen op de Spring Break Feesten

Get your Spring Break gear sorted out!!

Spring Break Feesten met o.a. de leukste poolparty's!!

Copyright © AE Productions

Contact Spring Break on tour:
06-52171440